TJÄNSTER

TRÄDGÅRDSRITNING / IDÉSKISS

Till att börja med skickas en checklista för att ni i lugn och ro ska kunna samla era tankar kring behov och önskemål. Därefter genomförs ett besök i er trädgård för analys och genomgång. Så här långt är tjänsten gratis. Väljer ni att gå vidare tas en detaljerad trädgårdsritning alternativt en idéskiss fram. Trädgårdsritningen visar form och funktion och ger detaljerade växt- och materialval. Idéskissen visar trädgårdens form, funktion och stil mer övergripande med förslag på typ av växter och material (ej fullständigt detaljerat). Både trädgårdsritning och idéskiss kan väljas antingen för hel eller del av trädgården såsom framsida, baksida, entré eller enstaka rabatt. Oavsett om man vill ta hjälp eller göra jobbet själv är trädgårdsritningar värdefullt underlag när trädgården ska skapas.

Spira Trädgårdsdesigns mål är att med lyhördhet och känsla skapa er drömträdgård! Läs gärna mer under Referenser. Välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

DESIGN PÅ DISTANS

Med checklista, foton, ritningar och ordentlig genomgång på telefon eller e-post utförs designtjänster även på distans. Både fullständigt detaljerade trädgårdsritningar för hel eller del av trädgård och idéskisser kan tas fram även för er som bor en bit bort.

TRÄDGÅRDSKONSULTATION

Efter att ni erhållit en checklista genomförs en 2-3 h lång konsultation i er trädgård där ni direkt får råd kring trädgårdens utformning och vilka växter som kan passa stil och läge. Vid konsultationen är det en fördel om det finns en tomtritning att skissa på.

”PROVA PÅ DESIGN” HOS SPIRA TRÄDGÅRDSDESIGN

Kom på besök i studion hos Spira Trädgårdsdesign. Under 1 h går vi igenom er trädgård med foton och ritningar till hjälp och med er hem får ni en massa inspiration och en grund till hur er trädgård kan skapas eller omvandlas. Denna tjänst är en bra början ifall ni är nyfikna på trädgårdsdesign.

KURSER

Spira Trädgårdsdesign håller inspirerande kurser inom såväl trädgårdsdesign som trädgård i allmänhet. Kurser kan anordnas efter önskemål antingen hos Spira Trädgårdsdesign eller i en konferenslokal ni väljer. En kurs kan anpassas från ett par timmar till flera träffar över en längre tid. Kurser hålls även på Medborgarskolan i Linköping. I vår hålls även en kurs med 7 träffar på Freja Vandrarhem. Praktik och teori varvas när vandrarhemmet successivt förskönas med nya vackra planteringar och en köksträdgård.

Vårens datum för kurserna ”Komponera din drömrabatt” och ”Designa din drömträdgård” är satta! Kurserna hålls för en liten grupp på maximalt 6 personer i mysiga Spira T:s lilla studio i Älvan (adress Älvan 127).  
För kursen ”Komponera din drömrabatt” finns två datum inbokade – 21/3 och 2/5. På kursen går vi igenom färg och form, växter och växtkombinationer och annat som har med att skapa vackra och hållbara rabatter att göra. Föreläsning varvas med arbete med den egna rabatten.
Tid: kl 17.30-21  
Kostnad: 695 kr inkl fika
”Designa din drömträdgård” På kursen går vi igenom grunderna inom trädgårdsdesign och arbetar med den egna trädgårdsritningen. Trädgårdens form, funktion, rum, rabatter, färger och växtval tas upp under dagen. Datum för ”Designa din drömträdgård” är 13/4 och 26/5
Tid: kl 9-16  
Kostnad: 1195 kr inkl fika och lättare lunch

”Några ord om tidigare kurser:

”Jag var väldigt nöjd med kursdagen och den sköna atmosfären i att vara i din egen trädgård, där vi kunde gå ut och titta och ställa frågor.”

”Kursen i trädgårdsdesign blev för mig en bra bas att utgå ifrån när jag skulle investera lite i min trädgård! Jag fick lära mig att rita min trädgård och utifrån ritningen planera mina blivande trädgårdsprojekt! Det blev direkt mera greppbart och inte så stort! Fick även många bra förslag på olika växter och hur jag med ganska lätta medel kunde skapa rum men även binda ihop dem till en helhet. Kan med varm hand rekommendera kursen!!”

ANLÄGGNING OCH SKÖTSEL

Spira Trädgårdsdesign kan vara med hela vägen från planering till plantering. Efter genomförd designtjänst kan Spira Trädgårdsdesign ordna med inköp av växter och plantering. Spira Trädgårdsdesign hjälper även till med skötsel av trädgårdar och då ingår för den som önskar förslag på estetiska och funktionella förbättringar som skickas efter uppdraget. För skötsel kan man välja om man vill ha hjälp enstaka tillfällen eller bli en av Spira Trädgårdsdesigns ”skötselträdgårdar” med flera skötselinsatser i ett abonnemang under mars till oktober. Sysslor som kan ingå är t ex vår- och höststädning, rensning, gödsling, plantering och styling. Efterhand ges designtips som kan göra er trädgård ännu vackrare och mer funktionell.

GARDEN / VÄXTSTYLING INFÖR BRÖLLOP, FEST ELLER FÖRSÄLJNING

Spira Trädgårdsdesign fixar blommorna som gör din dag eller ökar förtjänsten vid försäljningen…

Garden styling – En vacker och mysig trädgård med en härlig välkomnande entré och sköna uteplatser gör mycket för helhetsintrycket av huset. Garden styling ökar garanterat chansen att få bra betalt vid husförsäljningen. Spira Trädgårdsdesign hjälper till med planteringar i krukor och blomlådor som passar husets stil. Spira Trädgårdsdesign kan även hjälpa till att ge trädgården ett ”ansiktslyft” inför visningen genom gräsklippning, plattrensning, kantklippning, kantbeskärning och ogräsrensning.

Spira Trädgårdsdesign erbjuder följande tjänster inom garden styling:

Krukplanteringar – planteringar efter säsong i egna eller av Spira Trädgårdsdesign inköpta krukor och blomlådor. En fördel är att krukorna/blomlådorna kan flyttas med till det nya boendet. Många fina planteringar kan göras med perenner, rosor, buskar och mindre träd som så småningom kan flytta med till det nya boendet.

Trädgårdsskötsel – trädgårdsskötsel efter behov och önskemål. Spira Trädgårdsdesign utför trädgårdsjobbet som riskerar att inte hinnas med i alla förberedelser inför husvisningen.

Växtstyling till fest och bröllop – Spira Trädgårdsdesign hjälper dig med blommorna till ditt bröllop, din högtid eller din fest. Spira Trädgårdsdesign gör gärna arrangemang med naturen som grund vilket är hållbart för både miljö och plånbok. Det går även beställa enstaka buketter och krukarrangemang.

MÖHIPPA / TJEJFEST / KICKOFF / KONFERENS

Vill ni ha en mysig, kreativ och blomsterfylld stund på möhippan, tjejfesten, kickoffen eller jobbkonferensen? Spira Trädgårdsdesign kan ordna anpassade workshops där ni antingen kan skapa vackra kransar, buketter eller andra arrangemang eller får lära er grunderna inom trädgårdsdesign och får prova att göra ritningar över era egna trädgårdar och/eller komponera rabatter. Ett annat alternativ som gärna kan kombineras med t ex yoga är en stunds blomsterfylld mindfulness där ni får skapa blomstermandalas av levande blommor och växtmaterial.