Referenser

Otroligt nöjda

”Du har verkligen hittat det som passar oss! Vi är så otroligt nöjda. Tusen tack för att du gjort en ritning som passade som handen i handsken. Vi skulle inte kunnat åstadkomma detta själva. Jag hoppade av förtjusning när du dessutom fått med både rönnsumak och klättervildvin.”

Karin Moraitis

Ser fram emot att börja skapa

”Tusen tack för ditt fina arbete. Vi är jättenöjda och ser fram emot att börja skapa. Hör av oss när det händer något nytt i processen! Många kramar från Helena & Björn”

Helena och Björn Lundgren Cratz

Höga förväntningar

”Wow! Så himla roligt att gå igenom hela trädgårdsritningen! Vad fint du gjort!  På det hela taget känns det super! Jag hade höga förväntningar och det känns som de infriats!”

Helen Rönngren

Ett nytt intresse

”Min trädgård är helt nyanlagd (2017) med nytt hus i gammal stil och ett gammalt uthus i vinkel. Grundtanken var en gammaldags romantisk trädgård med en sned lite ringlande gång från vägen och ned mot husets farstukvist.
Utifrån den tanken ritade Pernilla en helt otrolig trädgård med ett antal rabatter i olika former med grus emellan. Olika växter, med mina önskningar som grund, kompletterade med perenner och buskar utifrån Pernillas kunskaper om växtsätt, höjder, färger, väderstreck, sol och skugga mm.
Det har blivit en helt fantastisk trädgård och ett nytt intresse för mig att ägna mig åt. Det är många som gått förbi på gatan och spontant berömt min fina trädgård och det vill jag gärna föra vidare till Pernilla och Spira Trädgårdsdesign.”

Eva Hägerbro

Kursen en bra bas

”Kursen i trädgårdsdesign blev för mig en bra bas att utgå ifrån när jag skulle investera lite i min trädgård! Jag fick lära mig att rita min trädgård och utifrån ritningen planera mina blivande trädgårdsprojekt! Det blev direkt mera greppbart och inte så stort! Fick även många bra förslag på olika växter och hur jag med ganska lätta medel kunde skapa rum men även binda ihop dem till en helhet. Kan med varm hand rekommendera kursen!!”

Karin Lindgren

Något konkret av spretiga tankar

”Du hjälpte mig samla ihop och göra något konkret av mina spretiga tankar vilket är väldigt värdefullt. Det vars skönt att bolla med en kunnig person, att hitta vad som är rimligt.”

Inger Hedby

En bra grundidé

”Vår konsultation med Pernilla var mycket inspirerande och givande. Nu har vi en bra grundidé att bygga vidare på”.

Oscar & Ellinor Svenstedt

Stort engagemang

”Tack för ett bra jobb i vår trädgård. Från planering till färdig trädgård. Bra uppföljning, stort engagemang ”

Jonnie & Carina Efraimsson

Gammeldags trädgård

”Spira trädgårdsdesign var precis som vi hoppades att det skulle vara! Pernilla med sitt kunnande om växter, sin estetiska blick och lyhördhet hjälpte oss att skapa den gammaldags trädgård vi önskade oss!
Vi är jättenöjda!”

Carrie Eriksson

En bra mix av växter som passar in

”Vi kan varmt rekommendera Spira trädgårdsdesign. Vi har tagit hjälp av Pernilla när vi skulle planera vår trädgård i samband med en nybyggnation. Pernilla tog lyhört in våra önskemål och hjälpte oss med en trädgårdsritning. Det har varit till mycket hjälp att ha en ritning vid beställning och planering av markläggning. Vidare har vi fått hjälp med att hitta en bra mix av växter som passar in och är på lagom nivå för vår tid för skötsel och kunnande. Trädgården och uppförande av denna känns nu mycket roligt och spännande när vi har ett ”facit” att gå efter. Jag är mycket nöjd med växtvalen, har lärt mig mycket och ser fram mot att jobba vidare med trädgården.”

Malin Lindberg

En bit på vägen att skapa vår drömträdgård

”Vi har en stor trädgård som var rätt intetsägande men som hade stor potential. Då vi inte har så gröna fingrar själva tog vi hjälp av Spira Trädgårdsdesign för en trädgårdskonsultation. Väldigt trevligt bemötande både innan, under och efter konsultationen. Pernilla tog sig verkligen tid och var både kunnig och genuint intresserad. Vi har tack vare konsultationen kommit en bit på väg till att skapa vår drömträdgård; en lite mer ombonad, mysig men lättskött trädgård där det finns mycket att gå och mumsa på för barnen. Vi rekommenderar varmt att anlita Spira Trädgårdsdesign.”

Ida och Staffan Johansson

Nöjd med kursdagen och den sköna atmosfären

Jag var väldigt nöjd med kursdagen och den sköna atmosfären i att vara i din egen trädgård, där vi kunde gå ut och titta och ställa frågor. Det bästa för mig var att jag nu har en tomtkarta över hur det verkligen ser ut och även en dröm/framtidsplansritning, som nu sitter uppsatta på insidan av dörren till min skaparverkstad/ateljé

Marie Tillmar

Värdefull vägledning

”Pernilla höll en konsultation hos oss på Freja för att hjälpa oss med idéer kring framförallt en växtmiljö runt vårt Glashus, där nu är mest en stor gräsyta. Vi fick värdefull och initierad vägledning om vilka växter som skulle kunna passa och en ritning med förslag på både planteringar av blommor, buskar och träd – och en spännande pergola. Mycket inspirerande! Idéerna återstår nu bara att förverkliga.”

IngBeth & Jan på Freja vandrarhem