Spiras trädgårdskurser

Vill du gå någon av Spiras trädgårdskurser?

Spira Trädgårdsdesign erbjuder trädgårdskurser för dig som vill lära dig mer om trädgårdsdesign och få till de där mysiga trädgårdsrummen, för dig som älskar att fylla hemmet med vackra trädgårdsblommor och vill skapa en liten snittblomsodling eller för dig som vill satsa på en prunkande köksträdgård.

Nu är höstens datum satta för kurserna Designa din drömträdgård, Komponera din drömrabatt, Konsultationskursen och Skapa en egen köksträdgård (Höstspecial). Med sommaren i färskt minne är hösten perfekt för att utveckla trädgård och rabatter och planera sin drömträdgård! Anmäl intresse genom att mejla Spira Trädgårdsdesign eller kontakta oss via kontaktformuläret.

Alla kurser förutom Konsultationskursen hålls i Spiras trädgård och studio i Älvan, mellan Motala och Linköping. Kursen hålls i litet format i en mysig lokal. Men om önskemål finns ordnas självklart kurser på andra ställen också. Varmt välkommen på kurs hos Spira Trädgårdsdesign!

Kursutbud – klicka och läs mer om kurserna via länkarna

Skapa en köksträdgård – odla egna grönsaker
Designa din drömträdgård
Workshop i trädgårdsdesign
Komponera din drömrabatt
Konsultationskursen
Snittblomsträdgården

Skapa en köksträdgård – odla egna grönsaker – HÖSTSPECIAL

Två kvällar

Är du sugen på att börja odla grönsaker är det här kursen för dig. Under två kvällar går vi igenom det mesta som rör odling av grönsaker och annat ätbart och du får börja planera din egen köksträdgård. Vi gör även några sådder som du får ta med hem. Kom du inte igång med köksträdgården i våras är det kanske dags nu? Hösten är en jättebra tid att anlägga sin köksträdgård. På kursen fokuserar vi på hur du kan komma igång redan i höst och gör en planering månad för månad.

När: Tors 14 sep och tors 5 okt kl 18.30-20.30

Plats: Älvan 127, 591 79 Fornåsa

Kostnad: 550 kr inkl kaffe/te och kaka

Intresseanmälan

 

Designa din drömträdgård

En heldag

Sommarträdgård.

Vill du få till en grön och vacker trädgård med en inbjudande entré, mysiga uteplatser och rum och hitta lättskötta växter som frodas i just din trädgård? Lär dig grunderna i trädgårdsdesign och att tänka som en trädgårdsarkitekt. Vi pratar bland annat om konsten att skapa rum i trädgården och att välja rätt växt för rätt plats. Det här är kursen för dig som vill utveckla din trädgård och den passar både för dig med ny och gammal trädgård.

När: Lör 9 sep kl 9.30-15.30

Plats: Älvan 127, 591 79 Fornåsa

Kostnad: 995 kr inkl lätt lunch och eftermiddagsfika

Intresseanmälan

 

Workshop i trädgårdsdesign

Tre kvällar

För dig som vill lära dig mer om trädgårdsdesign och vill skapa din drömträdgård. Delmoment är trädgårdens form, funktioner, rum, rabatter, färger och växtval. Stort fokus ligger på att skapa mysiga trädgårdsrum. På workshopen varvas föreläsning med eget arbete med en trädgårdsritning. Vi ses tre kvällar med tid emellan att arbeta med sin trädgårdsplanering mellan gångerna.

Intresseanmälan

 

Komponera din drömrabatt

En kväll eller halvdag

På kursen går vi igenom allt för en lyckad rabatt. Vi pratar om växter för olika förutsättningar, färger, former, kombinationer och hur man kan få planteringen att vara vacker länge. Föreläsning varvas med planering av den egna rabatten. Hösten är bästa tiden för nya rabatter!

När: välj mellan ons 20 sep, kl 18-21 eller ons 18 okt, kl 18-21

Plats: Älvan 127, 591 79 Fornåsa

Kostnad: 495 kr inkl kaffe/te och kvällsmacka

Intresseanmälan

 

Konsultationskursen

Fyra kvällar

Den här kursen är en härlig blandning mellan konsultation och kurs och lite som tv-programmet Halvåtta hos mig fast utan mat och tävlingsmoment. Fyra personer, fyra trädgårdar, fyra träffar. Vi ses i tur och ordning i de fyra kursdeltagarnas trädgård och Spira ger råd och idéer för just den trädgården. Dessutom får man massor av inspiration från de andra kursdeltagarna. Kanske har du en ny trädgård eller en trädgård som du av någon anledning vill förändra och vill ha tips och råd kring utformning och växtval?

Så här skrev Maria som varit med tidigare:

”Kursen gav mig massor av inspiration och idéer till min trädgård. Det var så bra att få andra ögon på vad jag kan göra och vad jag faktiskt kan vara nöjd med, det är så lätt att bli hemmablind. Sedan var det mysigt att träffa andra med samma intresse och ha tid att bara grotta ner sig. Pernilla var så hjälpsam och lyhörd, så kursen var verkligen givande på flera sätt!”

När: tisdagar 15, 22, 29 aug och 5 sep, kl 18-20.30

Kostnad: 1 800 kr

Intresseanmälan

 

Snittblomsträdgården

En kväll eller halvdag

Kursen Snittblomsträdgården lär dig allt om hur du får en trädgård fylld av snittblommor

På kursen går vi igenom hur du enkelt kan komma igång med en snittblomsodling och hur du i övrigt kan fylla din trädgård med växter som är fina i buketter.

Intresseanmälan