Spiras trädgårdskurser

Här är Spiras utbud av trädgårdskurser. I höst finns datum inplanerade för kurserna inom trädgårdsdesign. Läs och se vilken kurs som passar dig bäst. Alla kurser förutom Konsultationskursen hålls i Spiras trädgård och studio i Älvan, mellan Motala och Linköping. Datum för konsultationskursen bestäms när vi har fyra deltagare, så varmt välkommen med intresseanmälan. Välkommen att planera din trädgård på någon av våra trädgårdskurser i höst!

Designa din drömträdgård

En heldag

Sommarträdgård.

Lär dig tänka som en trädgårdsarkitekt och skapa en mysigare trädgård. Vi pratar bland annat om konsten att skapa rum och att välja rätt växt för rätt plats. Föreläsning varvas med eget arbete med en trädgårdsritning.

Söndagen den 23 oktober kl. 9.30-15.30.

Kostnad 1 195 kr inkl. fika och lätt lunch.

Workshop i trädgårdsdesign

Tre kvällar

Trädgårdsritningar

För dig som vill lära dig mer om trädgårdsdesign. Delmoment är trädgårdens form, funktioner, rum, rabatter, färger och växtval. På kursens varvas föreläsning med eget arbete med en trädgårdsritning.

Tre träffar: tisdagar 25 oktober, 8 och 22 november kl 18-20.30.

Kostnad 1 295 kr inkl. kaffe/te och macka.

Komponera din drömrabatt

En kväll

På kursen går vi igenom allt för en lyckad rabatt. Vi pratar om växter för olika förutsättningar, färger, former, kombinationer och hur man kan få planteringen att vara vacker länge. Föreläsning varvas med planering av den egna rabatten.

Tisdagen den 20 september kl 18-21.

Kostnad 695 kr inkl kaffe/te och macka.

Konsultationskursen

Fyra kvällar

Den här kursen är en härlig blandning mellan konsultation och kurs och lite som tv-programmet Halvåtta hos mig fast utan mat och tävlingsmoment. Fyra personer, fyra trädgårdar, fyra träffar. Vi ses i tur och ordning i de fyra kursdeltagarnas trädgård och Spira ger råd och idéer för just den trädgården. Dessutom får man massor av inspiration från de andra kursdeltagarna. Kanske har du en ny trädgård eller en trädgård som du av någon anledning vill förändra och vill ha tips och råd kring utformning och växtval?

Så här skrev Maria som var med förra omgången:

”Kursen gav mig massor av inspiration och idéer till min trädgård. Det var så bra att få andra ögon på vad jag kan göra och vad jag faktiskt kan vara nöjd med, det är så lätt att bli hemmablind. Sedan var det mysigt att träffa andra med samma intresse och ha tid att bara grotta ner sig. Pernilla var så hjälpsam och lyhörd, så kursen var verkligen givande på flera sätt!”

Kurstillfällen bestäms när kursen fått fyra deltagare.

Kostnad 2 100 kr.

Snittblomsträdgården

En förmiddag

Rosenskära Xantos

På kursen går vi igenom hur du kan komma igång med en snittblomsodling och hur du i övrigt kan fylla din trädgård med växter som är fina i buketter. Föreläsning varvas med praktiska moment. Kursen hålls utomhus.

Inga kurstillfällen är planerade under hösten.

Vill du gå någon av höstens trädgårdskurser hos Spira Trädgårdsdesign?

Skicka ett mejl till Spira Trädgårdsdesign eller gå till kontaktformuläret och uppge kurs, datum, namn, telefonnummer och eventuella allergier. Hoppas vi ses i höst!

Vi är även öppna för att andra upplägg eller datum om ni är en grupp som vill boka.