Publicerat den

KURS I GÅNG!

Tänk redan mars! Våren är här på riktigt, ja jag tänker helt förtränga nästa veckas kyla som prognosen hotar med. Inleder alltid våren med en pensé i en kopp el kruka på matbordet. Helt ärligt är det inte alltid den håller sig jättefin men det har blivit lite av en vårtradition.

Igår drog trädgårdskursen på Freja Vandrarhem igång. Det ska bli såå kul och spännande att se vad vi kan åstadkomma under de sju tillfällena på kursen. Planen är att få till några fina rabatter och en köksträdgård. Fokus igår var sådd och förodling och vi sådde en hel del med fokus på vintersådder av sommarblommor och perenner.

Förutom sådd pratade vi en del om vinter-och vårvintersysslor såsom tidiga sådder och sånt som går att skörda eller äta av sent! Kraschade en nakenfröpumpa ’Olga’ och som tur var innehöll den massa fina kärnor som vi smakade direkt! Det sägs om ’Olga’ att köttet inte är något att ha och jag har inte brytt mig om att prova. Har läst att sorten ’Retzer Gold’ som också är en nakenfröpumpa ska ha både gott kött och kärnor.

Ser fram emot nästa kurstillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *