Publicerat den

Höstfint i växthuset med blomstermoln

Gör höstfint i växthuset med blomstermoln!

Det är en härlig tid när hösten landar i våra trädgårdar. Träden har intagit höstfärger och flera träd har till och med släppt sina löv. Blommor och grönsaker samsas med det som redan börjat vissna och färgats brunt. Häromveckan var det dags att plocka undan pelargoner, palettblad och annat och istället fixa höst i växthuset.

Nu fick det bli höstfint i växthuset med ett blomstermoln. Har man inte riktigt tiden att höstpyssla är det här en superenkel och snabb dekoration. Har man turen att ha hortensior i trädgården är de jättefina att använda i ett så kallat blomstermoln. Ett blomstermoln kan man fylla med nästan vad som helst men jag nöjde mig med blommor från mina buskar vipphortensia Limelight och ormbunkar av sorten örnbräken som växer i massor häromkring. Limelight är för övrigt en fantastisk hortensia som ofta får en plats i de trädgårdar jag planerar. I en artikel om hortensior har jag läst att just Limelight hör till de mer torktåliga sorterna.

Höstfint i växthuset med blomstermoln
Höstfint i växthuset med blomstermoln

Till blomstermolnet behöver man förutom växter som torkar snyggt bara hönsnät och lite snöre att hänga upp det med. Jag använde en ihopknölad bit hönsnät som var ca 10-20 cm. Lättast är det ju såklart att få till molnet när det är hängande. Det går åt mer växter än vad man tror så plocka ordentligt från början. Grejen med blomstermoln tycker jag är att de är lite oregelbundna. Så det är egentligen bara att gå på känsla och fylla på med växter med olika längd.

Höstfint med blomstermoln
Blomstermoln av hortensia och ormbunke
Höstfint växthus med blomstermoln

Det här blomstermolnet knåpades ihop i ett nafs när Sandra från SugarCrispPictures var här för fotografering. Så glad över de fina fotona från mitt höstiga växthus. Har du testat göra blomstermoln? Jag har fått mersmak och skulle gärna ha ett blomstermoln även inne i huset.

Höstfint i växthuset med blomstermoln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *