Publicerat den

Fixa höst i växthuset

höstdekoration med amarant och vidjehortensia

För ett par veckor sedan fixade jag höstfint i växthuset – och det blev såå mysigt. I min lilla snittblomsodling hade jag en massa amarant av sorten ´Coral Fontaine´ som blev super att ta in i växthuset tillsammans med bl a örnbräken, vass och vidjehortensia. Så enkelt men fint. I somras hängde jag en gammal hässjestör från taket för att binda upp tomater. Den blev nu grunden för höstarrangemanget. Satte finmaskigt nät runtom och sedan var det bara att fylla på med örnbräken, hortensia och amarant. Lite annat som prydnadshirs, bärnstensvippa, zinnia och vit risp fick också smyga med. Se steg för steg på bilderna nedan, hur enkelt som helst… Genom att ha format nätet i en relativt liten cirkelform kan man trä igenom materialet i dubbla nät. På så vis blir det stadigt och håller även när växterna torkat. Eftersom den hänger rätt högt var fokus insidan och botten. Det enda att komma ihåg är att det går åt mer material än vad man först tror. Bra då om man som jag gillar örnbräken, som det finns fullt av i skogen.

höstarrangemang med örnbräken, vidjehortensia, amarant, zinnia och prydnadshirs

Över bordet fick det bli ett ”blomstermoln” men av vass och örnbräken för att det inte skulle bli för rörigt. Det gjordes på enklaste vis av en boll av hönsnät där örnbräken och vass träddes in i hålen.

I en trälåda varvades också amarant, örnbräken, vidjehortensia och lite annat från snittblomsodlingen som prydnadshirs och vit risp.

blomsterarrangemang för bordet

Som vi njutit av höstmyset med fikor med kaffe och äppelkaka och ett par middagar. Kanske är hösten bästa tiden med växthus?

höstmys i växthuset med äppelpaj
höstmiddag i växthuset
höstmiddag i växthuset

Ett tag hann jag tänka att jag odlat alldeles för mycket amarant men den kommer helt klart att komma tillbaka i odlingen även nästa år. Lite klurig i bukett men ändå roligt inslag i fin och mjuk färgskala…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *