Publicerat den

FINA GRUSNEJLIKAN

Grusnejlika Gypsophila muralis är en av mina absoluta favoritsommarblommor. Fin till allt och väldigt lätt att fröså. Förra våren smulade jag sönder resterna av förförra sommarens planta och fick den finaste krukan. Inga krusiduller och samma jord! Vatten och kanske lite näring var det enda som krävdes. I år har jag tagit resterna av den plantan och gjort en ny stor kruka, men den här gången tyckte jag det var dags för lite ny jord. Jag har ett flertal både stora och små krukor på gång och enda fasan nu är att jag ska glömma bort att vattna någon varm dag. Jag har mina sådder på vår lilla glasveranda och det blir riktigt varmt soliga dagar om man missar öppna dörren. Det blev även lite sådder på Freja-kursen och jag håller tummarna att kursdeltagarna fick tillräckligt med frön i sina krukor och lyckas med sina sådder.

Jag hade en tanke att jag skulle ha grusnejlika även i köksträdgården och sådde lite av en ´Mixed´variant från Premier seeds direct för ett tag sedan i kanten på en utav bäddarna. Men det kommer ju aldrig något regn och just i kanterna är det ju extra svårt att hålla fuktigt. Får kanske satsa på att plantera ut lite senare istället.

Om ni provar grusnejlika – tänk på att spara krukorna till nästa vår så kan ni enkelt smula sönder resterna och få nya plantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *